PROMETNA NESREĆA

Mladić poginuo kod Pazina

04.01.2009 u 12:35

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21.20 na prometnici Sveti Petar u Šumi - Rogovići, kod mjesta Slokovići, jedna je osoba poginula, dvije su teško, a jedna je lakše ozljeđena, doznaje se jutros u Policijskoj upravi istarskoj

Do nesreće je došlo kada je Opel Astra, koju je pod utjecajem alkohola (1,39 promila) vozio 20-godišnjak iz mjesta Banovci, u zavoju prešla na suprotnu stranu kolnika i frontano se sudarila s vozilom Citroen Sax, koje je iz smjera Žminja vozio Goran Gljuščić (1989) iz Sv. Petra u Šumi.

Vozač Citroen Saxa Gljuščić je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, a troje suputnika u automobilu je ozlijeđeno, od čega su 18-godišnji suvozač i 17-godišnja putnica teško ozlijeđeni, dok je 17-godišnji putnik zadobio lakše ozljede.

Na mjesto nesreće izašli su i pazinski vatrogasci, koji su morali rezati krov automobila kako bi ozlijeđene izvukli van. Ozlijeđeni su vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu u Puli. Vozač Opel Astre u sudaru je ostao neozlijeđen, potvrdila je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić.

Istražni sudac Svetislav Vujić naložio je obdukciju i vještačenje vozila. U prva tri dana 2009. godine ovo je druga prometna nesreća s poginulom osobom na istarskim prometnicama, navodi policija.