CUPAĆ POBJEGAO U SRBIJU?

Abramova ubili zbog svađe u redu za pizzu

08.12.2009 u 08:39

Bionic
Reading

Osumnjičeni trojac i žrtva ranije nisu poznavali. Motiva nema, svi su čekali red na pizzu u obližnjem lokalu, došla su njih trojica, Dušan Cupać, Dario Cupać i Dario Savić i pokušali preko reda doći do hrane. Abramov se okrenuo i doviknuo: 'Ej, ne može preko reda, čekajte kao i mi'

RIJEKA – Županijsko državno odvjetništvo u ranim je poslijepodnevnim satima predalo Istražnom centru Županijskog suda prijedlog o provođenju istražnih radnji za ubojstvo Aleksandra Abramova.

Bjegunac Dušan Cupać (21), te Dario Savić (24) i Dario Cupać (21) sumnjiče se za ubojstvo.

'Terete se da su 4. prosinca oko tri sata i 30 minuta na riječkom Trgu sv. Barbare, nakon verbalne prepirke s Aleksandrom Abramovim, pristajući da ovoga liše života, fizički nasrnuli na njega udarajući ga zatvorenim šakama i nogama po glavi i tijelu, zadavši mu više krvnih podljeva i hematoma na području glave i lica, prijelom nosne kosti s pomakom, uslijed čega je preminuo', stoji u istražnom zahtjevu.

Nakon što je u nazočnosti branitelja ispitao osumnjičenike, Dario Savić uz branitelja Đuru Vučinića branio se šutnjom, a Dario Cupać ponovio obranu uz sudjelovanje odvjetnika Mirka Ružića i Antona Denone, istražni sudac Valentin Ivanetić prihvatio je istražni zahtjev te donio rješenje o provođenju istrage.

Protiv oba osumnjičenika određen je pritvor u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti djela.

Dario Cupać ostaje pri iskazu što ga je dao policijskim organima, tvrdi da se ne osjeća krivim i da nije sudjelovao u premlaćivanju pokojnog Abramova. Ni Dario Savić se ne osjeća krivim, no istraga će odgovoriti na niz otvorenih pitanja.

Nedvojbeno je utvrđeno da se osumnjičeni trojac i žrtva ranije nisu poznavali. Motiva nema, svi su čekali red na pizzu u obližnjem lokalu, došla su njih trojica, Dušan Cupać, Dario Cupać i Dario Savić i pokušali preko reda doći do hrane. Abramov se okrenuo i doviknuo: 'Ej, ne može preko reda, čekajte kao i mi'.

Upravo ta izgovorena rečenica, ma kako banalno zvučalo, bila je okidač da se samo koju minutu kasnije ponovo nađu nasred Korza i počnu fizički obračunavati s Abramovom. Stigli su do tunelića kojim se dolazi do trga i nesretni Abramov je najvjerojatnije uspio udariti Dušana Cupaća u pokušaju obrane, ali ovaj je kao razjarena zvijer nasrnuo i krenuo ga tući.

U kojoj mjeri su sudjelovala druga dvojica osumnjičenika, jesu li samo promatrali ili su i oni nasrnuli na njega, pokazat će istraga. Jesu li ga počeli tući kada je Abramov već pao na asfalt? Vjerojatno će krvavi otisci s njihove odjeće i obuće uspjeti odgovoriti na ovo pitanje.

Ono što je sigurno, Dušan Cupać je ozlijeđen krvario, nasumce bježeći po Starom gradu i uspio uteći, ne samo iz Rijeke, već se krije, neslužbeno doznajemo, negdje po Srbiji. No, aktivirana je međunarodna tjeralica.