U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

Bankarica s neaktivnih računa podigla 878.000 kuna

23.02.2017 u 17:17

Bionic
Reading

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je 44-godišnju obiteljsku bankaricu da je u godinu dana s neaktivnih bankovnih računa 61 klijenta, na kojima se nalazila stara devizna štednja, podigla ukupno 878.000 kuna bez suglasnosti tih klijenata ili njihovih nasljednika

Osumnjičenicu terete da je novac podizala od 21. ožujka 2013. do 30. travnja 2014. dok je bila zaposlena kao obiteljska bankarica u poslovnici jedne banke na području Zagrebačke županije, pri čemu je napravila štetu od 308.000 kuna i oko 76.000 eura.

S neaktivnih računa 61 klijenta na kojima se nalazila stara devizna štednja, osumnjičenica je bez znanja i suglasnosti klijenata, odnosno njihovih nasljednika, preko aplikativnog sustava banke, koristeći svoju smart karticu i osobnu šifru, sastavljala neistinite naloge.

Tim nalozima je, sumnja tužiteljstvo, zatvarala račune klijenata banke uz naloge za isplatu u kojima se potpisivala oponašajući potpis vlasnika računa, te je na taj način provela šezdeset devet transakcija i neosnovano podigla novac klijenata banke položen na tim računima.

Osumnjičenica je optužena zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, objavilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.