SLUČAJ 'ŠTANDOVI'

Bandićeva obrana tražila izuzeće sutkinje, opet odgođeno ročište

23.02.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Sjednica optužnog vijeća u slučaju 'štandovi' protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ostalih ponovno je odgođena, ovaj put jer je Bandićeva obrana zatražila izuzeće sutkinje

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković rekao je novinarima nakon odgođene sjednice da je obrana svoj prijedlog argumentirala time sto smatra da im sutkinja nije dala primjeren rok za pripremu obrane.

Sjednica optužnog vijeća Županijskog suda, koje je trebalo razmotriti osnovanost optužnice protiv Bandića u slučaju 'štandovi', odgađena je više puta, a prošlog tjedna jer su odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć.

Bandić je u slučaju štandovi optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi 'U ime obitelji' priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prvu optužnicu protiv Bandića u ovom slučaju optužno vijeće sutkinje Tanje Pavelin Borzić odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

U prosincu prošle godine Vrhovni sud odbio je i Bandićevu žalbu da se iz spisa u aferi "štandovi" izdvoje iskazi svjedoka koje je tijekom istrage tužiteljstvo ispitalo bez nazočnosti obrane optuženika. Kada je obrana u listopadu tražila izdvajanje navodno nezakonitih dokaza, Uskok je tvrdio da je riječ o odugovlačenju postupka. No, Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković to je odbacila ističući da je riječ o povredi prava na dobru obranu.