LOM NOGU KOD DRNIŠA

Lovac helikopterom prebačen u bolnicu

07.12.2009 u 09:57

Bionic
Reading

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spasili su s planine Promina, kod Drniša, lovca koji je ondje tijekom lova slomio obje noge, izvijestio je jutros Državni centar 112

DRNIŠ/SPLIT - Dojava o potrebi pokretanja akcije spašavanja lovca koji je slomio obje noge dok je bio s kolegom u lovu na planini Promina, kod Velušića iznad Drniša, stigla je u Županijski centar 112 Šibenik jučer oko 9,50 sati.

ŽC 112 je kontaktirao HGSS Šibenik, koji je u Planinarskom domu na Promini održavao seminar za svoje pripadnike. U akciju se uključilo 12 polaznika seminara iz Splita, Šibenika, Zagreba i Zadra.

Spasioci su za sat vremena došli do unesrećenog lovca, no procijenili su da je zbog težine ozljeda i nepristupačnosti terena nužno spašavanje helikopterom.

Posredovanjem DC 112 i ŽC 112 Split organiziran je prijevoz helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Oko 11,15 sati helikopter je poletio s helidroma splitskog Kliničkog bolničkog centra Firule s ekipom spasilaca HGSS Split. U međuvremenu su pripadnici HGSS-a na Promini prenijeli ozlijeđenog lovca do terena pristupačnog za slijetanje helikoptera. Oko podneva dovezen je u KBC Split na daljnju medicinsku obradu.