TKO JE ODGOVORAN?

Pevecov zaštitar bori se za život

06.12.2009 u 10:40

Bionic
Reading

Zaštitar na gradilištu Peveca pao je u jamu duboku 5,25 metara i zadobio ozljede opasne po život, potvrdio je voditelj OKC-a u Bjelovaru za tportal.hr

Nesretni Miroslav R. sinoć je oko 19 sati pao u betonsku iskopinu duboku 5,25 metara na gradilištu poduzeća Pevec u Gornjim Plavnicama, u poslovnoj zoni Lepirac.

Zaštitar ima ozljede opasne po život: obostranu frakturu zdjelice, frakturu glave, edem mozga, otvoreni prijelom desne potkoljenice, frakturu obje podlaktice i frakturu sinusa lica.

Zaštitar se navodno spotaknuo i pao dok je nadzirao Pevecovo gradilište. Pao je na betonsku podlogu iskopine koja je predviđena za podzemnu garažu.

Nakon što je ozlijeđeni prevezen u Opću bolnicu Bjelovar, izvršen je očevid na kojem su, osim policije, bili i inspektor zaštite na radu te 'odgovorna osoba poduzeća Pevec', a doznajemo da se vlasnik nije pojavio.

Hoće li uslijediti kaznena prijava protiv odgovornih  zbog ove nesreće, utvrdit će inspektor zaštite na radu.

Zaštitar je pri svijesti

Prema posljednjim informacijama, Miroslav R. još uvijek se nalazi u  Bjelovarskoj bolnici te je pri svijesti. Dežurni liječnik u bolnici rekao je da je 'politraumatiziran', te da su u stalnom kontaktu s neurokirurzima u Zagrebu, ali da za sada nije potrebna njihova pomoć.