ŽIVE ZAPALIO ŽENU I PUNICU

Dobio 32 godine zatvora za dvostruko ubojstvo

04.12.2009 u 17:57

Bionic
Reading

Županijski sud u Slavonskom Brodu nepravomoćno je osudio Miju Konjetića (44) iz Sibinja na 32-godišnju zatvorsku kaznu zbog okrutna ubojstva punice Ruže Ledić (79) i njezine kćeri, svoje supruge Ružice Konjetić (40)

Ubojstva su počinjena u veljači ove godine u brodskom naselju Bjelišu. Sudsko je vijeće Konjetića za ubojstvo Ružice Konjetić kaznilo s 22, a Ruže Ledić s 15 godina zatvora, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu od 32 godine, na koju ima pravo žalbe.

Pošto ga je supruga Ružica Konjetić napustila te se na njegove nagovore nije htjela vratiti u obiteljski dom, Mijo Konjetić je 1. veljače 2009. iz Sibinja došao u Slavonski Brod i sa sobom ponio plastičnu bocu s pola litre goriva.

Suprugu je najprije ubo nožem u trbuh, teške ju ozlijedivši, a onda ju je polio benzinom i zapalio upaljačem, a vatra je zahvatila i Ružu Ledić koja je sjedila blizu kćeri. No, iako mu osnovna namjera nijE bila usmrtiti punicu, nije joj ni pomogao da iziđe iz prostorije pa su obje žene umrle u strašnim mukama.

Obrazlažući presudu, sutkinja županijskog suda Jadranka Đaković među ostalim je istaknula kako je riječ o slučaju koji po načinu počinjenja nadilazi uobičajene slučajeve lišavanja života i rijedak je u hrvatskoj sudskoj praksi.