ZADNJE TRI GODINE

Opatijac podvodio četiri žene, jednu i silovao

04.12.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske, s prebivalištem na području Opatije, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela podvođenja

U dosadašnjem tijeku istraživanja utvrđeno je da je 54-godišnjak u vremenskom razdoblju od početka 2006. pa sve do ljeta 2009. godine radi zarade organizirao pružanje seksualnih usluga većem broju muškaraca podvođenjem najmanje četiri ženske osobe.

Pružanje seksualnih usluga organizirao je u stanu i u više hotela. U navedenom vremenu podvođene žene zaradile su oko 46.000 eura, a svoje su seksualne usluge naplaćivale od 100 do 200 eura po satu. Nakon pružene usluge klijentu, 54-godišnjaku su predavale od 20 do 50 posto zarađenog novca.

Nadalje, utvrđeno je da je jednu od ženskih osoba koju je također podvodio prisiljavao na spolni odnošaj. U tijeku je nastavak kriminalističkog istraživanja, odnosno utvrđivanje ostalih relevantnih činjenica vezanih uz opisana kaznena djela te utvrđivanje identiteta drugih ženskih osoba koje je podvodio.

U dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Opatiji, kao i s Istražnim centrom Županijskog suda u Rijeci, zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela podvođenja i jedno kazneno djelo prisile na spolni odnošaj, 54-godišnjak je danas doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.