NASMRT JU PREBIO

Kosmač priznao ubojstvo supruge

04.12.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Zagrebačka policija privela je istražnom sucu 44-godišnjeg muškarca, koji je nakon nekoliko različitih iskaza priznao da je prije pet dana ubio 31-godišnju suprugu i njezino tijelo umotano u deku bacio u rijeku Savu u Zaprešiću

Muškarac D.K. suprugu I.K. usmrtio je s više udaraca u nedjelju rano ujutro, pošto se s njom posvađao u obiteljskoj kući u Zaprešiću, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Mrtvu ženu zatim je umotao u deku i automobilom prevezao do zaprešićkog predjela Vrbina i sa skele ju bacio u Savu.

Nakon toga nije uspio pokrenuti auto pa je pješice otišao kući, gdje je čistio tragove krvi. Potom je u Savu bacio i vreću s odjećom koju je nosio kad je ubio suprugu. U trenutku ubojstva njihovo dvoje maloljetne djece bilo je u stanu, no u drugoj sobi. Što se događalo s njihovom majkom nisu vijedli, ali su čuli.

Prijateljima je ispričao da mu je supruga nakon svađe pobjegla iz kuće njegovim automobilom, a i policiji je prije priznanja ispričao nekoliko verzija. Osim da ga je supruga napustila, muškarac je tvrdio i da su se namjeravali zajedno ubiti te da se ona bacila u Savu, a da je on odustao od te namjere.

Ženoubojica je na kraju priznao i potanko opisao ubojstvo i način na koji ga je pokušao skriti. Policija je na mjestu gdje je pronašla automobil i u kući u kojoj su živjeli našla dokaze da je 31-godišnja žena ubijena.

No njezino mrtvo tijelo još nije pronađeno na zagrebačkom području pa je potraga proširena i na područja drugih policijskih uprava te izvan Hrvatske. Muškarac je od nedjelje navečer do srijede bio pritvoren zbog nasilja nad maloljetnom djecom. Zbog sumnje da je ubio ženu danas je doveden istražnom sucu zagrebačkoga Županijskog suda.
Dosad nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela ili prekršaja, niti je policija dosad intervenirala u toj obitelji.