KARLOVAC

U susjedovo dvorište bacio dvije bombe

03.12.2009 u 21:47

Bionic
Reading

Očevidom i kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je 30-godišnji Karlovčanin jutros u karlovačkome naselju Orlovcu u dva dvorišta bacio dvije ručne bombe M 75, a u eksploziji jedne od njih učinjena je šteta, izvijestila je večeras karlovačka Policijska uprava

U eksploziji prve bombe u dvorištu obiteljske kuće 51-godišnje Karlovčanke oštećeni su automobil i fasada, a u eksploziji druge bombe u dvorištu počiniteljeve susjede 30-godišnje Karlovčanke nije bilo štete, ali je on prije nego što je bacio bombu oštetio vrata na kući.

Od glasnogovornice karlovačke Policijske uprave Tamare Grčić doznaje se da se počinitelj s oštećenima prije posvađao. Bombe je bacio pod utjecajem alkohola nakon višednevnih prijetnja, ali motivi zasad nisu poznati.

Počinitelj će uz prijavu za četiri kaznena djela biti priveden na ispitivanje u istražni centar karlovačkoga Županijskog suda, priopćila je večeras policija.

Kaznena se prijava odnosi na djela opće opasne radnje ili sredstva dovođenjem u opasnost života i imovine, prijetnje, uništenje i oštećenje tuđe stvari te na nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.