SUDAR I ZASTOJI

Zbog prometnih nesreća, jutro u Zagrebu obilježile gužve

23.01.2017 u 11:32

Bionic
Reading

U Zagrebu se jutros dogodilo nekoliko prometnih nesreća u kojima je stradalo par osoba od čega jedna smrtno, a zbog svega su nastale i gužve

U Zagrebu se jutros dogodila prometna nesreća, u kojoj je poginula jedna osoba, izvijestila je policija. Muškarac je preminuo nakon što je na njega naletio kamion u Amerikanskoj ulici 41 u Odranskom Obrežu u Zagrebu. Riječ je radniku Čistoće koji je stradao pod kotačima kamiona Čistoće.

'Zagrebački holding d.o.o i podružnica Čistoća izražavaju duboko žaljenje i sućut obitelji tragično stradalog radnika u Odranskom Obrežu. Do nesreće je došlo prilikom jutrošnjeg odvoza otpada, a istražne radnje vezano za ovaj događaj još su u tijeku. Iako su sve nadležne službe odreagirale u najkraćem mogućem vremenskom roku, nažalost našem kolegi nije bilo pomoći. Zagrebački holding d.o.o i podružnica Čistoća poštuju sve zakonske propise vezano za zaštitu na radu, ali je, na žalost, došlo do nesretnog događaja koji se nije mogao predvidjeti', stoji u priopćenju ZG Holdinga.

'Do utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okončanja istrage, radni zadaci nadležnih za vozni park podružnice Čistoća bit će dodijeljeni drugim zaposlenicima. Zaposlenici Zagrebačkog holdinga d.o.o i podružnice Čistoća potreseni su ovim događajem te suosjećaju s obitelji stradalog. Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć, a s obitelji preminulog smo u kontaktu te ćemo osigurati svu pomoć s naše strane', poručuju iz Holdinga.

Još jedna pješakinja nastradala je kada je na nju u centru grada na križanju zagrebačke Ilice i Frankopanske jutros naletio tramvaj te je lakše ozlijeđena, a zastoja je bilo i na savskim mostovima, javlja Večernji list. Kod Mosta Slobode došlo je do prometne nesreće između tri osobna automobila.

U tom sudaru nitko nije ozlijeđen, a nastale su i velike gužve i na Mostu Mladosti. Zbog prometne nesreće u centru grada tramvaji nisu vozili preko Trga bana Josipa Jelačića i promet je bio preusmjeren kroz Vodnikovu ulicu, a što se tiče mostova - stvarale su se kolone, a autobusi su kasnili što uzrokovalo i kašnjenja građana na posao i u školu.