VELA LUKA

Trajekt udario u lučko svjetlo i potopio brodicu

16.01.2017 u 19:51

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra i izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta trajekt je u Veloj luci udario u lučko signalno svjetlo, a zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra potopljena je manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

 

Pomorska nezgoda dogodila se u nedjelju oko 21,30 sati, a Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split - Vela Luka - Ubli u trenutku nezgode zapovjedao je I.A., hrvatski državljanin.

Djelatnici dubrovačke Kapetanije očevidom su utvrdili da je prilikom uplovljavanja Jadrolinijinog trajekta "Korčula" došlo do sraza nadvodnog dijela trajekta s lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa.

U trenutku nezgode na moru je bila dobra vidljivost, uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom.

Kao posljedica nezgode pričinjena je manja materijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu.

Prilikom stabiliziranja manevra trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju privatnu brodicu dužine pet metara, hrvatske zastave i u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina. Potopljena brodica ne predstavlja opasnost za normalno odvijanje pomorskog prometa te će biti izvađena tijekom dana.

Na poziciji nezgode nije primjećeno onečišćenje mora.