RIJEČKI PROFESIONALCI

Srušili zid i olakšali zlatarnicu za više stotina tisuća kuna

02.01.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Srušivši pregradni zid, nepoznati lopovi tijekom novogodišnjih praznika provalili su u zlatarnicu Vily na riječkom Korzu, iz koje su potom ukrali veliku količinu zlatnog i srebrnog nakita te ukrasnih predmeta i posuđa

Sve okolnosti ove teške krađe riječka policija za sada nije ni mogla ni željela priopćiti, no sasvim je jasno da su provalu izveli profesionalci, a vrijednost nakita i ostalih stvari kojih su se domogli neslužbeno se procjenjuje na nekoliko stotina tisuća kuna, otkriva Slobodna Dalmacija.

Prema svemu sudeći, provala je izvedena na samu novogodišnju noć tako što su lopovi prvo provalili u malu trgovinu odjećom smještenu u ulazu zgrade na riječkom Korzu.

U toj su trgovini sa zida prvo demontirali drvene police, a potom srušili relativno tanak zid od cigle i ušli u prostor zlatarnice.

Zlatarnica je udaljena 30-ak metra od mjesta na kojem je bila postavljena glavna pozornica za novogodišnji koncert, pa su provalnici sasvim sigurno bili zaštićeni velikom bukom i gužvom, a isto tako i željeznim roletama na izlozima zlatarnice.