UHIĆENI KOD SLAVONSKOG BRODA

U kombiju švercali 11 Albanaca

02.12.2009 u 17:38

Bionic
Reading

U Ruščici kod Slavonskoga Broda brodsko-posavska je policija uhitila dvojicu državljana BiH u dobi od 30 i 28 godina te 35-godišnjega hrvatskog državljana koji su u kombiju zagrebačkih registracija prevozili 11 albanskih državljana

Uhićenici, kod kojih je pronađena i veća količina novca, sutra će biti sprovedeni istražnom sucu pod sumnjom da su počinili kaznena djela protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice. Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako su albanski državljani, koje je drvenim čamcem preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku ilegalno prevezao nepoznat muškarac, trebali nastaviti put u Sloveniju i dalje u Italiju.

U nastavku kriminalističke obrade, koja se provodi u suradnji s policijama susjednih država, nastoje se otkriti i ostali sudionici u tome krijumčarskom lancu, kazao je načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Mijo Kršić.

Presjekli smo krijumčarenje u Hrvatskoj, a kriminalistička se obrada nastavlja kako bismo povezali sve činjenice i dokazali da taj pravac postoji, rekao je Kršić, zahvalivši građanima na suradnji jer su upravo njihove obavijesti, kako je rekao, bile dragocjene u otkrivanju krijumčara.

Albanskim državljanima zabranjen je ulazak i boravak u Hrvatskoj sljedeću godinu dana, a danas će biti vraćeni u BiH.