ODSLUŽIO ZA UBOJSTVO OCA

Mladić nađen mrtav pred vukovarskim hotelom

01.12.2009 u 17:52

Bionic
Reading

Ispred ulaza u hotel Dunav, gotovo u samome središtu Vukovara, oko 4.30 pronađen je mrtav Mate Salamunović (23) iz Živika pokraj Slavonskog Broda

'Na tijelu nema prostrijelnih rana', kratko je novinarima rekao Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. Međutim, pretraživanje šireg područja, višesatni očevid dok tijelo nije uklonjeno, razgovori sa stanarima okolnih zgrada i pregledavanje snimki nadzornih kamera svjedočili su da se sumnja u ubojstvo.

Večernji.hr neslužbeno doznaje da je na Salamunovićevu uhu i pokraj tijela pronađena krv. Iz hotela Dunav doznaje se da se mladić na recepciju prijavio oko 23.30 u ponedjeljak te da je dobio sobu na trećem katu. Hotelski djelatnici isključuju mogućnost da je mladić pao iz sobe s obzirom na to da je prozor bio zatvoren. Navodno je po hotelu bježao od nekoga.

Inače, mladić je odslužio kaznu za ubojstvo svoga oca Andrije. Očevo ubojstvo bilo je tragičan epilog neprestanih svađa između oca i tada 18-godišnjeg sina. Otac je bio sklon alkoholu. Živjeli su sami u kući nakon što je Andrijina majka.

Kobnog 6. prosinca 2004. otac i sin posvadili su se tko zna koji put. Oko 16 sati otac je rukama i nogama istukao sina, a tučnjava se ponovila sat i pol poslije, kada je Mato oca izudarao metalnom šipkom po glavi i tijelu te otišao u obližnji kafić.
Kad se vratio kući, shvatio je da je otac mrtav, a ustanovljeno je da je umro od gušenja koje je nastupilo kao posljedica višestrukih prijeloma rebara.

Rješenjem Povjerenstva za uvjetni otpust pri Ministarstvu pravosuđa, Mato Salamunović 13. ožujka 2009. pušten je iz Kaznionice u Požegi na uvjetni otpust do 5. lipnja. Kako u tome roku nije počinio nikakvo kazneno djelo, mladić je time ispunio sve uvjete da bude pola godine prije otpušten s izdržavanja petogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva svoga oca Andrije Salamunovića (60) 6. prosinca 2004. u njihovoj kući u Živikama.