SMRT SESTARA FILIPOVIĆ

Nakon 10 godina uhićen osumnjičeni za nesreću na autocesti

16.12.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Na 10. obljetnicu prometne nesreće u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović policija je privela 46-godišnjaka iz okolice Rijeke kojega sumnjiči da je izazvao tu tragediju

Sestre 22-godišnja Višnja i 18-godišnja Gordana poginule su 15. prosinca 2006. u večernjim satima na autocesti Rijeka - Zagreb, stotinjak metara od benzinske postaje Čavle, izbjegavajući automobil koji im je dolazio u susret.

Gordana i Višnja krenule su s prijateljima na koncert u Zagreb. U taj grad nikada nisu stigle. Njihovi životi prekinuti su nadomak benzinske crpke u Cerniku kad je Višnja pokušala izbjeći frontalni sudar s automobilom koji je njihovoj Toyoti Yaris jureći dolazio ususret u njezinoj traci autoceste

Vozilo u kojem su bile sestre prevrnulo se više puta, a Gordana je i ispala iz automobila. Višnja je umrla na licu mjestu, a Gordana nekoliko sati kasnije u riječkoj bolnici. Još tri osobe koje su bile u vozilu lakše su ozlijeđene.

Vozač automobila koji je vozio u zabranjenom smjeru projurio je autocestom, nije ni pokušao izbjeći Toyotu, već je nastavio voziti kao da mu ništa nije bilo na putu, bez zaustavljanja i nikada nije pronađen. Do sinoć, 15. prosinca 2016. godine.


Upravo na 10. godišnjicu tragedije policija je privela u Općinsko državno odvjetništvo 46-godišnjaka R. Ž.-a, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Robertu Žajiiz okolice Rijeke pod sumnjom da je upravo on izazvao tu tešku nesreću svojim Renaultom Cliom.

Osumnjičeni se relativno kratko zadržao na ispitivanju u tužilaštvu, ni pola sata pa je pretpostavka da se zasad brani šutnjom, javlja Novi list, a danas bi trebao biti priveden sucu istrage u Županijski sud gdje će se odlučiti o daljnjem postupanju.

Zasad je nepoznato koji su to tragovi policiju odveli do osumnjičenika, a valja podsjetiti i da je prošle godine MUP raspisao novčanu nagradu u iznosu 50.000 kuna zbog pronalaska osobe koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj su poginule Višnja i Gordana Filipović