NAPAO RETARDIRANU ZAPOSLENICU DOMA

Bivšem kuharu Caritasovog doma zatvor za pokušaj silovanja

30.11.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Bivši kuhar Caritasovog doma u Brezovici Mijo Penić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i pol zatvora zbog pokušaja silovanja retardirane zaposlenice doma

Peniću je to treće suđenje za isto nedjelo. Vrhovni je sud, naime, dvije prijašnje nepravomoćne presude ukinuo i predmet vratio na početak. Bivši kuhar Caritasova Doma za djecu prvi je put 2006. također bio osuđen na godinu i pol, a u ponovljenom postupku lani je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe da je u travnju 1997. pokušao silovati blaže retardiranu zaposlenicu doma.

Potvrdi li Vrhovni sud današnju nepravomoćnu presudu sutkinje Jasne Smiljanić Penić bi u zatvoru trebao odslužiti još pet mjeseci jer je ranije u pritvoru već proveo 11 mjeseci. Kao i lani Penić se ni ovoga puta nije pojavio na objavi presude, što i nije bio dužan po zakonu.

Penić je proglašen krivim da je u kuhinji Doma bez odgovarajuće roditeljske skrbi 'Blaženi Alojzije Stepinac' nasrnuo na radnicu i pokušao ju silovati, no ona se uspjela obraniti. Suđenja su bila zatvorena za javnost zbog zaštite žrtve.
Nezadovoljni visinom kazne iz tužiteljstva su najavili žalbu na današnju presudu.