71 STABLJIKA MARIHUANE

U Koprivnici zapljena 1,4 milijuna kuna vrijednog skunka

29.11.2009 u 21:04

Bionic
Reading

Koprivničko-križevačka policija uhitila je 50-godišnjeg muškarca koji je imao laboratorij za uzgoj marihuane skunk i zaplijenila je do sada najveću količinu te vrste droge na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, izvijestila je popodne na konferenciji za novinare ta PU

Tržišna vrijednost zaplijenjene droge, 71 stabljike te suhe i polusuhe marihuane skunk, procjenjuje se između 1,4 i 3,5 milijuna kuna.

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije i koprivničke Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Međimurske županije zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga i teške krađe provaljivanjem, navela je policija.

Sumnjiči ga se da je ove godine prostoriju iznajmljene kuće na području općine Novigrad Podravski opremio uređajima za laboratorijski uzgoj te proizvodio opojnu drogu marihuanu skunk. Uz te uređaje, policija je zaplijenila 67 stabljiki skunka u uzgoju, visokih od 61 do 190 centimetara, i četiri stabljike u sušenju te 27,9 grama suhe i 367,2 grama polusuhe marihuane "skunk". Policija je oduzela deset svijetlećih lampi, uređaj za regulaciju topline i vlažnosti zraka, grijalice, ventilatore, termostate, tajmere i drugu opremu za laboratorijski uzgoj marihuane

Osumnjičeni je danas doveden uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.

'Do sada je 15 puta prijavljivan policiji zbog raznih kaznenih djela, uglavnom teških krađa, a zlouporaba droga mu je prvi prekršaj te vrste', rekao je načelnik odjela kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke Ivan Bračko.

Vođa odjela za suzbijanje zlouporaba opojnih droga PU koprivničko-križevačke Alan Tarle kazao je da je tržišna vrijednost grama marihuane skunk 100 kuna te da jedna stabljika daje između 200 i 500 grama te droge, što znači da je tržišna vrijednost najveće zapljene te vrste do sada u PU koprivničko-križevačkoj između 1,4 i 3,5 milijuna kuna.

Skunk je vrsta marihuane koja, zbog posebnog načina uzgoja pod umjetnim osvjetljenjem, a često i dohranjivanja kemikalijama, sadrži velike količine psihoaktivne supstance THC. Stoga je puno jača od normalno uzgojene marihuane, a i miris joj je intenzivniji, otkuda i naziv skunk-tvor.