NA RIJEČKOM KORZU

Djelatnici HRT-a ozlijeđeni u vatrometu

01.01.2009 u 16:45

Bionic
Reading

U novogodišnjoj noći u dva odvojena događaja na riječkom području su od pirotehničkih naprava ozlijeđene četiri osobe kojima je pružena liječnička pomoć, a jedna je osoba zadržana na Odjelu plastične kirurgije u riječkoj bolnici

Policija nije priopćila gdje se to dogodilo i o kakvim je ozljedama riječ.

Prema informacijama iz riječkoga centra HTV-a, nedugo nakon ponoći pirotehnička naprava ozlijedila je novinarku Ivanu Bilen i tehničara Maria Kneževića, koji su bili na balkonu Hrvatskoga radija - Radija Rijeke na Korzu. Oni i snimatelj Alen Šestan bili su u službi. Za vrijeme vatrometa na balkon na kojemu su bili i s kojega je Šestan snimao doletjela je pirotehnička naprava i ozlijedila ih, a još nije poznato je li riječ o petardi ili o raketi.

Tehničar Mario Knežević teže je ozlijeđen. Slomljeno mu je stopalo i spaljena mu je koža i mišićno tkivo. Zadržan je na liječenju, a očekuje ga operacija na Odjelu plastične kirurgije.

Novinarka Ivana Bilen lakše je ozlijeđena te je nakon liječničke obrade potkoljenice i šivanja nožnog palca puštena kući, doznaje se od riječkoga centra HTV-a.

Policija je izvijestila da su se tijekom noći na području Primorsko-goranske županije dogodila četiri slučaja remećenja javnog reda i mira, ali nije bilo teže ozlijeđenih osoba. U pet prometnih nesreća lakše su ozlijeđene dvije osobe, a u propucavanju stakla u čitaonici u Dražicama, gdje se slavilo, nitko nije ranjen.