DRAVA INTERNATIONAL

Ugašen požar u tvrtki Zorana Gopca

14.11.2016 u 10:02

Bionic
Reading

Ugašen je požar koji je u ponedjeljak oko 6,30 sati buknuo u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava international", a jedan je djelatnik tvrtke lakše ozlijeđen, doznaje se u osječkoj Javnoj vatrogasnoj profesionalnoj postrojbi (JPVP) i osječko-baranjskoj Policijskoj upravi

Zapovjednik osječke JPVP Boris Banjan rekao je Hini da su vatrogasci, po dolasku na mjesto događaja, zatekli požar na otvorenom prostoru, duljine oko 10 metara između dva glavna objekta u tvrtki te da je vatra izbijala iz šahtova, što je rijedak slučaj.

Dodao je kako je došlo do zapaljenja gorive tekućine, najvjerovatnije smjese vode i nafte, koja je rezultat ispiranja spremnika s naftom, koja se se kao dodatni energent koristi u preradi.

Požar je brzo lokaliziran i ugašen oko 8 sati, pri čemu se interveniralo i u sustavu odvodnje, a u intervenciji su sudjelovala četiri vozila i 20 vatrogasaca JPVP-a te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Gornji grad", rekao je Banjan.

U osječko-baranjskoj PU izvijestili su kako je do požara došlo tijekom radnog procesa, točan uzrok utvrdit će se naknadno, a tijekom požara jedan radnik tvrtke zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Veliki požar u pogonima ove tvrtke izbio je u veljači prošle godine, kada je vatra zahvatila spremnike u kojima je bilo oko tri tisuće litara nafte.