VAL NASILJA

Izboden mladić i zapaljeni kafići na Kosovu

31.12.2008 u 10:22

Bionic
Reading

Napad dvojice Albanaca na mladića srpske nacionalnosti pokrenuo je val incidenata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Napadači su uhićeni, piše Pincom.info

KOSOVSKA MITROVICA - U neredima koji su uslijedili zapaljeno je nekoliko albanskih kafića. Tijekom večeri, stanje se smirilo, a KFOR se povukao.

Kosovska policija uhitila je dvojicu Albanaca nakon novog incidenta u blizini naselja Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Šesnaestogodišnji Nikola Božović izboden je nožem, potvrdio je glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti. Zdravstveno stanje Nikole Božovića je stabilno i on se nalazi na liječenju u kosovsko-mitrovačkoj bolnici.

U okolici naselja Tri solitera, još jedne ključne točke u Mitrovici, povremeno su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja.

Nakon incidenta, nekoliko stotina Srba okupilo se oko mosta na Ibru u znak prosvjeda zbog napada, a atmosfera među okupljenim građanima Mitrovice veoma je napeta.

Zapaljeno je nekoliko kafića čiji su vlasnici Albanci, a razbijeno je i nekoliko automobila s kosovskim registarskim tablicama. Vatrogasne ekipe su na terenu, a na licu mjesta su i pripadnici kosovske policijske službe i međunarodne policije.

Napetosti su se smirile nakon što su lokalnoj i međunarodnoj policiji u pomoć pristigli pripadnici KFOR-a, koji su oklopnim vozilima blokirali sve ključne točke, uključujući oba mosta preko Ibra i prilaze naselju Tri nebodera. Akciju KFOR-a pratili su i helikopteri.

U incidentima su lakše ozlijeđene još najmanje dvije osobe, jedna s ozljedama glave, a druga lijeve potkoljenice. One su nakon zbrinjavanja u bolnici u sjevernom dijelu podijeljenoga grada puštene na kućno liječenje.