NASILJE STRANACA

Napali trudnu Dubrovkinju jer ih je netko navodno zalio vodom

28.09.2016 u 15:05

Bionic
Reading

Povod sukobu, u kojem su dvojica državljana SAD-a, Francuz i Argentinac u petak u kasnim noćnim satima fizički napali trudnu Dubrovkinju koju su oborili na tlo te 'joj zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu', navodno je bilo zalijevanje vodom stranaca od strane zasada neutvrđenih pojedinaca s obližnjeg balkona ispred dubrovačkog kafića 'Karaka' u povijesnoj jezgri, doznaje se u srijedu iz neslužbenih izvora

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su, uz kaznenu prijavu, 24. rujna privedena dvojica 36-godišnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država, 33-godišnji državljanin Francuske te 37-godišnji Argentinac zbog sumnje da je 'svaki od njih počinio po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede te da je državljanin Argentine počinio još i kazneno djelo napada na službenu osobu'.

Njih se sumnjiči da su u petak oko 1,30 sati 'bez ikakvog stvarnog povoda i u namjeri ozljeđivanja hrvatske državljanke (1984.); iako svjesni da je trudna; oborili ju na tlo te joj zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu pri čemu je oštećenica zadobila tjelesne ozljede', a dubrovačko tužiteljstvo sumnja i da je argentinski državljanin nogom u torzo udario i policijskog službenika koji je izašao na intervenciju zbog prvog napada.

Prema neslužbenim informacijama, sukob je počeo jer je zasada neutvrđena osoba, četvoricu stranaca s balkona zgrade u neposrednoj blizini kafića 'Karaka' zalio vodom, najvjerojatnije zbog buke koju su stvarali. Nedugo zatim iz te zgrade izašao je muškarac za kojeg su sada pritvoreni turisti pretpostavili da je odgovoran za zalijevanje, nakon čega je uslijedila kratka potjera i napad na njega. Vidjevši to u obranu nevjenčanog supruga došla je spomenuta 32-godišnja Dubrovkinja koja je jednog od stranaca odgurnula, nakon čega su je oni gurnuli na pod i počeli oboje udarati.

Kako se doznaje iz neslužbenih izvora, u ovom sukobu svi su lakše ozlijeđeni, a žena koja je u petom mjesecu trudnoće i nerođena beba su dobro.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je svoj četvorici napadača istražni zatvor, a u svojoj obrani oni su među ostalim naveli i kako nisu znali da je žena koju su napali trudna.

Također, još uvijek nije zaista utvrđeno jesu li spomenuti stranci zaista zaliveni vodom, kao ni tko je to napravio u slučaju da jesu.