SUĐENJE ZA IZVLAČENJE NOVCA

Zorović tvrdi da je njegova tvrtka zaista obavljala usluge za Klemma

20.09.2016 u 17:44

Bionic
Reading

Svjedok Hrvoje Zorović ustvrdio je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu da je njegova tvrtka Eloco usluge zaista obavljala usluge za tvrtku Klemm sigurnost, vlasnika Josipa Klemma kojem se sudi zbog izvlačenja novca iz te tvrtke temeljem fiktivnih poslova

Zorović je bio jedan od suoptuženika u tom slučaju, no on je u međuvremenu s još nekim suokrivljenicima, za razliku od Josipa Klemma, priznao krivnju i nagodio se s tužiteljstvom.

Sada u ulozi svjedoka Zorivić je rekao da su usluge najma kombi vozila i marketinga, odnosno dogovaranja poslova za tvrtke DM, Kaufland i neke diskoteke po Jarunu zaista obavljene.

Ispričao je da je on Klemma upoznao s nekim osobama koje bi mu eventualno mogle pronaći posao i onda bi on njemu za to posredovanje isplatio novac.

Neki računi, kazao je Zorović, izdavani su za poslove koji su dogovarani na mjesečnoj, a neki na godišnjoj bazi i o tome je ovisio i iznos računa.

Ti poslovi po riječima svjedoka nisu bili mali, no kazao je da ne posjeduje nikakvu popratnu dokumentaciju koja bi se odnosila na najam vozila ni marketinške usluge.

Zorović kaže da Klemma poznaje od 2000.,a Klemm mu je 2003. ili 2004. u dva navrata posudio prvo 45 ili 50 tisuća eura i zatim 30 tisuća eura koji mu je kasnije vratio.

Kad je Klemm 2000. pokrenuo posao sa svojom zaštitarskom tvrtkom, Zorović ga je upoznao s ljudima koji su bili na funkcijama i mogli odlučiti o poslovima za Klemmovu tvrtku.

Pomagao mu je tako, kaže, dobiti posao u DM-u i Kauflandu, dok mu je Radovan Štetić pomogao da dobije posao u nekim klubovima na Jarunu.

Svjedok kaže da su kasnije nastali problemi s porezom u njegovoj tvrtki Eloco usluge i drugim tvrtkama. Prisjetio se tvrtke Captator dok se drugih tvrtki nije mogao sjetiti jer je porezna utvrdila da nisu obavljale djelatnosti za koje su izdavane fakture.

Svjedok Silvijo Golubovac, koji je također bio optužen u tom slučaju, ali se nakon priznanja nagodio s tužiteljstvom rekao je kako mu je poznato da su Zorović i Radovan Štetić imali neke kombinacije oko uplata i isplata novca na žiro račun njegovih tvrtki Captator i Difuzija s raznim tvrtkama, između ostalog Hemingway barom, Klemm security, Pavliček security i još nekima.

Dodao je da ne zna svrhu tih uplata ni jesu li neki radovi izvršeni. Iako je on direktor tvrtke i ovlašteni potpisnik svjedok tvrdi da je sve poslove vodio Zorović.

Klemm poriče optužbe prema kojima je od 2005. do 2007. uz pomoć optuženika koji su priznali krivnju iz svoje tvrtke izvukao gotovo tri milijuna kuna i utajio čak 593 tisuće kuna poreza.