SVI SE NAGODILI

Klemm uoči suđenja ostao kao Pale sam na svijetu

19.09.2016 u 07:57

Bionic
Reading

Danas na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje Josipu Klemmu, vlasniku zaštitarske tvrtke Klemm Security te jednom od vođa branitelja koji su više od godinu dana prosvjedovali pod šatorom u Savskoj 66, zbog utaje poreza i izvlačenja novca iz vlastite tvrtke

Večernji list podsjeća da je u travnju 2014., kad je uhićen a protiv njega pokrenuta istraga, osim Klemma bilo osumnjičeno još pet osoba, među njima i Radovan Štetić, poznat iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji u devedesetima. No svi njegovi suoptuženici su se nagodili. Iako je i Klemm krenuo sličnim putem, na pripremnom ročištu u ožujku ipak je kazao da se ne smatra krivim, što će očito biti taktika njegove obrane na predstojećem suđenju.

Suđenje koje mu danas počinje nije jedini pravosudni problem Josipa Klemma. Protiv njega je podignuta i optužnica u slučaju transfera Darija Šarića u KK Cibona, a suoptuženik u tom postupku mu je Ivica Lovrić, jedan od najbližih suradnika Milana Bandića. No ta optužnica još nije potvrđena.