PREBAČENI U BOLNICU

Požar u zatvoru u Remetincu, stradalo šest policajaca

25.08.2016 u 22:23

Bionic
Reading

U zatvoru u Remetincu oko 18.55 sati izbio je požar, zbog čega je jedan cijeli zatvorski odjel morao biti evakuiran, javlja Večernji list, dodajući da je požar izazvao maloljetni zatvorenik koji je premješten u drugu ćeliju gdje je zapalio madrace

Sreća u nesreći je što se to događalo u vrijeme smjene pravosudne policije pa su pravosudni policajci stigli brzo intervenirati te su uspjeli provaliti u ćeliju. Šestorica pravosudnih policajaca prilikom te intervencije nagutala se dima te su prevezeni u bolnicu na Jordanovcu, piše Večernji list

Prema informacijama Jutarnjeg lista, zbog udisanja dima šestorici policajaca pružena je liječnička pomoć, a jedan od njih je zadržan na liječenju. Također, Jutarnji piše da još nije poznato je li mladi zatvorenik podmetnuo požar ili su se madraci zapalili zbog ostavljenog opuška.

Mladić je navodno neposredno prije incidenta zbog svoje dobi - maloljetnik ne smije boraviti u ćeliji s punoljetnim osobama - izdvojen u ćeliju u kojoj je bio sam. Je li premještaj kod njega izazvao bijes te je zapalio madrace ili je požar izazvala neugašena cigareta, pokazat će istraga.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 18.55, a intervencija je okončana u 19.38 sati.

Policija je potvrdila da se šest pravosudnih policajaca zagrebačkog Okružnog zatvora Remetinec nagutalo dima u požaru koji je u četvrtak navečer izbio u jednoj ćeliji te je zbrinuto u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, objavila je Hina. Policija nije željela više govoriti o tom slučaju zbog očevida koji je u tijeku.