POLICIJA POTVRDILA

Uhićena oba vozača koji su prouzročili tešku nesreću u Puli

09.08.2016 u 16:47

Bionic
Reading

Policija je uhitila obojicu vozača zbog izazivanja prometne nesreće u Puli, u kojoj su kasno navečer u ponedjeljak smrtno stradale dvije pješakinje a treća je ozlijeđena, i obojica će tijekom dana biti pritvoreni.

Policija sumnjiči obojicu vozača za izazivanje te teške nesreće jer je jedan nepropisno pretjecao kolonu, a drugi skretao ulijevo bez provjere može li to učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

Obojica su bili u istom prometnom traku Ulice 119. brigade. Nesreća se dogodila kad je BMW njemačkih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak iz okolice Vodnjana, nepropisno pretječući kolonu ispred sebe, udario u BMW švicarskih oznaka koji je skrenuo ulijevo na parkiralište. Taj automobil vozio je 45-godišnjak iz Svete Nedjelje.

Prilikom sudara se automobil koji je pretjecao odbio i udario u tri pješakinje na nogostupu. Na mjestu je poginula 49-godišnjakinja, a 51-godišnjakinja i 45-godišnjakinja su zbog teških ozljeda prevezene u pulsku Opću bolnicu, gdje je 51-godišnjakinja nakon ponoću preminula.

Policija je utvrdila kako vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.