KURTOVIĆEV LANAC

Prevarena obitelj ucijenila mladića zbog broda

17.11.2009 u 16:07

Bionic
Reading

Zadarska policija privela je danas troje Zadrana, oca, majku i sina u dobi od 52, 50 i 30 godina iz Zadra zbog ucjene 18-godišnjaka iz Zadra

Njemu je u rujnu privedeni trojac dao 30.000 eura za brod koji je trebao biti kupljen preko Ante Kurtovića, glavnog aktera milijunski teške zadarske prijevare u kojoj je oštećeno barem 60-ak Zadrana, no kada nisu dobili brod, tražili su povrat 30.000 eura, ali i kamate u iznosu od 7.000 eura, piše Večernji list.

Deseci nasamarenih

Prijevaru u preprodaji Audija, Passata,brodova, ali i stanova dosad je zadarskoj policiji prijavilo 45Zadrana, Šibenčana i Splićana. Špekulira se i da je u svemusudjelovalo i stotinjak ljudi. Među žrtvama su i neki odnajpoznatijih Zadrana poput Ive Mustaća, direktora Tankerske plovidbe,kao i manekenke Nevene Dujmović. Ante Kurtović uzimao je 60 postoiznosa cijene za brodove, a prijavio se nakon što više nije imao novcaza otplatu leasinga i nakon brojnih prijetnji.

Zadarska policija potvrdila je da je 18-godišnjak bio ‘link’ u preprodaji broda preko 28-godišnjeg Ante Kurtovića koji se zbog prijevare od početka studenog nalazi u pritvoru zadarskog okružnog zatvora.

'Postoji osnovana sumnja da je 17. rujna ove godine 52-godišnjak oštećenom 18-godišnjaku predao novčani iznos od 30.000 eura namijenjen za kupnju broda u vlasništvu treće osobe. Kupoprodajni ugovor je trebao glasiti na ime 18-godišnjaka, dok se prijepis vlasništva plovila trebao izvršiti naknadno. Istoga dana u večernjim satima, 18-godišnjak je predao 30.000 eura 28-godišnjaku iz Zadra prijavljenom za veći broj kaznenih djela prijevare, a preko kojega se kupoprodaja trebala izvršiti', istaknula je glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak-Jurinčić.

Policija ističe da do kupoprodaje nije došlo, a da je 9. studenog 18 godišnjak PU zadarskoj prijavio prijevaru. Potom je o svemu obavijestio i nesuđene kupce broda, odnosno 52-godišnjaka, 50-godišnjakinje te 30-godišnjaka, koji su potom u više navrata u narednih nekoliko dana na više načina prijetili 18-godišnjaku.

On je to pak sve prijavio zadarskoj policiji, koja je naposljetku i uhitila troje Zadrana.

'Prijetnje su bile u cilju povrata duga od 30.000 eura, kao i ishođenja kamata od 7.000 eura, čime su počinili kazneno djelo ucjene', istakla je glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak-Jurinčić. Policija nije potvrdila informaciju da je jedna od privedenih zbog sumnje u ucjenu bivša voditeljica jednog odjela na zadarskom Općinskom sudu.