MEĐAŠKE SVAĐE

Priveden Kolić koji je ubio susjeda zbog kokoši

15.11.2009 u 14:22

Bionic
Reading

Umirovljeni strojovođa iz Erdelja u Generalskom Stolu Dane Kolić (55) priveden je u nedjelju u 13 sati u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu gdje će sucu Ivanu Perkoviću iskazati što se sve događalo prethodnog dana kada je u popodnevnim satima iz pištolja hicem u vrat ubio svojeg susjeda, umirovljnog poručnika HV-a, Berislava Kolića (54)

Na mjestu krvoprolića gori nekoliko lampiona i svijeća. Obitelj, koja je još u šoku, tu je postavila i sliku oca obitelji iz ratnih vremena. Supruga Mira, koja je sa sinom Daliborom svjedočila ubojstvu, potpuno je slomljena. Odvela je novinare Jutarnjeg lista na mjesto događaja i kroz rekonstrukciju ispričala kako je sve doživjela.

'U petak je na prekršajnom sudu Bero kažnjen s tisuću kuna, nakon što ga je Dane prijavio za izazivanje požara u lipnju. Bolilo je to Beru, jer je znao da nije vatra zahvatila Danetove borove, za što ga je teretio. Kada je jučer vidio kako Danetove kokoši grebu po našoj salati povikao je i potjerao ih letvom. Ubojica je povikao sad si moj, a moj Bero rekao samo dođi. Krenuli su jedan prema drugome.

Dane je izvadio pištolj, a moj Bero, kad je to vidio, mobitel da pozove policiju. S oko metar i pol pucao mu je u vrat. Pao je na putu. Vidjela sam da mu nema spasa', suznih očiju ispričala je Berislavova supruga Mira Kolić

'U pomoć, selo pomozite nam', vikao je sin Dalibor kada je vidio što se događa. Pokušali su ranjenog Beru prevesti do bolnice, no bilo je kasno. Cijelu noć policija je dežurala na mjestu događaja te čuvala Danetovu suprugu Katicu, kako bi spriječili eventualnu osvetu obitelji preminuloga Berislava. Doznajemo da su Dane i Berislav vrlo dobro poznati dugoreškim policajcima zbog učestalih svađa oko zemljišta