Crna kronika AGRESIVNE MALOLJETNICE

Banda djevojaka prijeti učiteljima i tuče kolegice

Nastavnica engleskog jezika u Školi za tekstil, kožu i dizajn A. R. podnijela je prije 20-ak dana kaznenu prijavu protiv svoje 15-godišnje učenice koja joj je u razredu pred svim učenicima zaprijetila riječima: 'Doći će moj tata i polomiti ti sve kosti!'

Učenica je profesorici zaprijetila nakon što joj je ona zbog prepisivanja oduzela test, piše Jutarnji list.

'Moja je supruga od tog dana pod teškim stresom i još uvijek je na bolovanju. Prijetnju smo shvatili ozbiljno, tim više što ta djevojčica i sama sudjeluje u grupnim tučnjavama', rekao je suprug A. R., zagrebački odvjetnik Stjepan Babić.

Crne prognoze

'I prije su postojale ženske bande, no posebno zabrinjava to što je sudjelovanje u tučnjavama djevojkama sada postalo zabava, gotovo stil života', rekao je zadarski pedagog i sociolog Zlatko Miliša. Dodao je da postoji realna opasnost da će djevojaka koje će se tući iz zabave iz dana u dan biti - sve više.

'U našem se društvu svi osjećaju frustrirani, i nastavnici, i roditelji, i djeca. Nastavnici se osjećaju nezaštićeni, djeca su usamljena, roditelji nemoćni. Dobili smo trokut u kojem su svi frustrirani, zato nam se to i događa', objasnio je Miliša.

Svega četiri dana prije toga 15-godišnja učenica prvog razreda zajedno s još četiri učenice nakon nastave je pretukla kolegicu iz razreda. Učenica je navodno prijetila još jednoj profesorici, no ona nam je jučer rekla da je taj slučaj riješen.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su zaprimili dvije prijave protiv učenica Škole za tekstil, kožu i dizajn. Kriminalistička obrada još traje. Policija događaje za sada ne dovodi u vezu iako je i njima poznato da je ista djevojka sudjelovala u oba incidenta. Za tučnjavu koja se dogodila 15. listopada 15-godišnjakinju je policiji prijavila majka pretučene djevojčice. Drugu je prijavu protiv nje podnijela profesorica engleskog jezika.

Prebacila se u drugu školu


Prema informacijama s jednog bloga, nastavničko vijeće koje je razmatralo oba slučaja utvrdilo je da su učenice pripadnice lokalne bande.

Ravnatelj škole Petar Smajić rekao je da su u školi poduzeli sve što su mogli, a nasilna učenica koja je prijetila profesorici u međuvremenu se sama prebacila u drugu školu.

Još jedan slučaj u kojemu je ženska banda napala 15-godišnjakinju dogodio se u ponedjeljak u Osijeku. Desetak učenica starijih razreda Obrtničke i trgovačke škole tijekom velikog odmora pretuklo je bokserom učenicu Ekonomske škole. Povod napadu bila je ljubomora zbog popularnog mladog nogometaša s kojim se žrtva dopisivala na Facebooku.

Stručnjaci su zabrinuti. Niz je primjera koji pokazuju da su djevojke u Hrvatskoj postale sve agresivnije, a posebno zabrinjava to što one u takvom ponašanju - uživaju.

Samo čekaju krivi pogled


'Jedan novinski članak inspirirao me da napišem blog na temu ženske tučnjave. U tom članku navodi se kako većina ženskih tučnjava ostaje samo na prijetnjama, ali ja znam puno slučajeva u kojem su prijetnje čak bile preskočene', napisala je na blogu jedna srednjoškolka. Ona, tvrdi, poznaje mnogo cura koje se obožavaju tući s drugim curama. 'Samo čekaju da ih netko krivo pogleda ili dobaci nešto.' Priznala je da joj je ženska tučnjava i samoj pravi gušt.

'Ona tebi šamar, ti njoj šaku', napisala je.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još