LETJELE RAKETE I BOCE

Mamić i Prodanović napadnuti usred Splita

31.05.2016 u 14:23

  • +3

Zdravko Mamić i Čedo Prodanović napadnuti u Splitu

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Bionic
Reading

Dinamov gazda Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović napadnuti su ispred Prekršajnog suda u Splitu, gdje su se pojavili na ročištu zbog nereda i tučnjave u svečanoj loži Poljuda prije dvije godine

U njihovu pravcu letjele su boce i nekoliko pirotehničkih sredstava, ali i par raketa. Oštećen je automobil koji je bio parkiran u blizini, dok je svog vozača Mamić poslao da preparkira BMW. Njegovo vozilo nije oštećeno.

Zdravko Mamić u Splitu se pojavio bez pratnje, tako da je bio laka meta za nekoliko maskiranih napadača koji su se nalazili na drugoj strani ulice. S odvjetnikom je utrčao u zgradu suda i potom pred sucem Stipom Rosom izjavio da se ne osjeća sigurno i ugodno. Zatražio je premještanje postupka u Zagreb.

Sudac ga je saslušao i najavio da će o tome naknadno odlučiti, no Mamić je nakon nekoliko teatralnih rečenica objavio da napušta sudnicu. 'Mi sada odlazimo, ako izvučemo živu glavu, a Vi kako želite', kazao je Mamić uz opasku da samom sucu ne zamjera ništa.

'I prošli put sam napravio 800 kilometara kako bih došao ovdje, i ovaj put također, ali načelo ekonomičnosti...', započeo je. Kako mu argument nije prošao, nastavio je tvrdnjom da se 'oko njega nepotrebno stvara nervoza', te da se 'država s njim poigrava - jedan dan na suđenje u Osijek, drugi dan u Split'.

Inače, ovaj postupak Mamiću rastegao se zato što je svojedobno zatražio njegovu obnovu, a potom i predložio nisku svjedoka. Sličnu taktiku primijenio je u suđenju za slične incidente prije četiri godine u Splitu, na Parku mladeži, pa je zbog neodazivanja svjedoka - mahom zaposlenika Dinama i HNS-a - slučaj otplovio u zastaru.

Nakon njegovog napuštanja ročište je nastavljeno saslušavanjem dvojice redara, svjedoka incidenta na Poljudu, dok su Mamić i Prodanović pod zaštitom dvadesetak policajaca punih pola sata u zgradi suda čekali da se pojavi vozač s njegovim BMW-om. Pod pratnjom su napustili Split.

RTL Autor: RTL