SPOR S RANKOM OSTOJIĆEM

Sud naredio da Bujanca na raspravu dovede policija

06.05.2016 u 18:40

Bionic
Reading

Na osječkom Općinskom sudu u petak je odgođen početak glavne rasprave u privatnoj tužbi bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića protiv urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujaneca zbog, kako Ostojić navodi, niza uvreda i kleveta, izrečenih u emisiji emitiranoj 25. studenog prošle godine na Osječkoj televiziji

U toj emisiji Bujanec je, uz ostalo, Ostojića nazvao 'beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem' te u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca 'Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole'.

Niti jedna od stranaka se nije pojavila pred sudom. Ranko Ostojić se ispričao navodeći da je imao ranije dogovorene poslovne obveze, a Velimir Bujanec svoj izostanak nije opravdao.

Sudac Ivan Sajter izvijestio je kako Bujanec nije angažirao odvjetnika, dok je Ostojićev odvjetnik Radan Kovač kazao kako njegov klijent ne traži odštetu i spreman je na pomirbu ako se Bujanec iskreno ispriča i to objavi u svojoj emisiji.

S obzirom na to da Bujanec svoj izostanak na početku glavne rasprave nije opravdao niti se na njoj pojavio, sudac Sajter je zatražio da ga na iduću privede policija iz najbliže policijske postaje.

Nova rasprava zakazana je za 4. Srpnja.