EKSPLOZIJA NA POLIGONU

MORH će formirati istražno povjerenstvo, život kadeta u opasnosti

27.04.2016 u 19:59

  • +7

Inženjerijski poligon Cerovac

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Bionic
Reading

Instruktor i polaznik temeljne časničke izobrazbe teško su ozlijeđeni, a život kadeta je u opasnosti, u eksploziji tijekom obuke na vojnom poligonu u Cerovcu Vukmanićkom nedaleko od Karlovca, a načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šundov rekao je da će biti formirano posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane radi utvrđivanja okolnosti eksplozije

Dvojica pripadnika Oružanih snaga RH u srijedu 27. travnja oko 13 sati teško su ozlijeđena uslijed eksplozije koja se dogodila tijekom specijalističke obuke na vojnom poligonu Cerovac kod Karlovca. Obojica pripadnika OS RH odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac te su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu, priopćeno je iz MORH-a.

Sanacijski upravitelj Opće bolnice u Karlovcu Suad Crnica rekao je da je jedan od ranjenika već podvrgnut operaciji dok je drugi u završnim pripremama kako bi bio operiran te da su obojica teško ranjena. 'Ozlijeđeni instuktor nije životno ugrožen iako su njegove ozljede na ekstrimitetima i pojedinim organima vrlo ozbiljne, međutim, mlađi pacijent je vrlo teško ozlijeđen i životno je ugrožen', rekao je Crnica.

U eksploziji su, NAIME, teško ranjena dvojica pripadnika Oružanih snaga - 22-godišnji polaznik 15. naraštaja temeljne časničke izobrazbe i 41-godišnji instruktor koji je bio zadužen za uništavanje eksplozivnih sredstava nakon provedene obuke.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov je novinarima u karlovačkoj Općoj bolnici rekao da su njih dvojica nastradali prilikom redovitih aktivnosti, da očevid na mjestu nesreće provode i vojna policija i Dražavno odvjetništvo Republike Hrvatske te da će biti formirano i posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane.