NUDIO SKUPA VOZILA

Uhićen zbog prevare imućnih Zadrana

03.11.2009 u 23:19

Bionic
Reading

Nakon cjelodnevne obrade zadarska policija večeras privela istražnom sucu Županijskog suda u Zadru 28-godišnjeg Zadranina A. K. uz kaznenu prijavu u kojoj se sumnja da je počinio kazneno djelo prevare

ZADAR - Nakon saslušanja, istražni sudac je odredio jednomjesečni pritvor osumnjičeniku.

Neki mediji su objavili puni identitet osumnjičenika, navodeći da je riječ o Anti Kurtoviću, no policija na današnjoj konferenciji za novinare nije otkrila njegov identitet. Kao što je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik Kriminalističkog odjela PU zadarske Antun Novoselović, osumnjičeni 28-godišnjak je u razdoblju od 2005. do 2009. nudio Zadranima skupe automobile, marki audi i passat, za 50-postotnu ili 60-postotnu cijenu, a ugovore s liesing kućama zaključivao na svoje ime i imena članova svoje obitelji. Budući da više nije mogao pronalaziti nove kupce po bitno sniženoj cijeni, a liesing kućama je morao plaćati stvarnu cijenu automobila, dospio je u dugove, te nije mogao otplaćivati rate kredita. Osim toga, liesing kuće su počele plijeniti automobile, a neki od oštećenih kupaca su od osumnjičenika počeli tražiti natrag novac. Pritisnut tim potraživanjima, osumnjičenik se sam prijavio policiji nakon čega je uhićen, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U navedenom razdoblju 28-godišnjak je prodao više od 50 skupih automobila, jedanaest brodova, ali i zasad neutvrđen broj stanova. Oštećenici su sa zadarskoga područja, među njima i direktori nekih tvrtki, ugostitelji, a spominju se i suci. Iako se policija nije izjasnila o ukupnom iznosu štete, smatra se da je riječ o višemilijunskom deviznom iznosu.

Policija je uhitila i dvojicu građana sa zadarskog područja osumnjičivši ih za kazneno djelo protupravne naplate od osumnjičenog 28-godišnjaka, na njima još traje policijska obrada.

Riječ je o vrlo zamršenom slučaju nad kojim će još dugo trajati obrada i u sklopu koje će, kao što je danas najavio načelnik Novoselović, biti obavljeni brojni razgovori, te obrađene neke banke i liesing kuće. Na tom slučaju je angažirano čak 70 zadarskih policijskih službenika.