PUT DROGE

O Cviku svjedočili zaštićeni svjedoci

02.11.2009 u 16:11

Bionic
Reading

Svjedočenjem tajnih svjedoka danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku, koji se s još 15 optuženika tereti za preprodaju droge

O tome što znaju o prodaji droge na Korčuli, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u Splitu danas su svjedočili Luka 1 i Luka 3, koji su se javili s tajne adrese putem videolinka i nije im bilo vidljivo lice, a i glas im je bio izmijenjen.

Rasprava se vodila bez nazočnosti javnosti, a kako se doznaje na sudu, oba su svjedoka ostala pri prijašnjim iskazima danim istražnome sucu splitskoga Županijskog suda.

Luka 1 je rekao da je za Jakšu Cvitanovića Cvika nekoliko puta prenosio paketiće u Split i predavao njemu nepoznatoj osobi. Kako je dodao, nije znao što je u paketićima.

Zbog prošlotjednog izgreda na tom sudu, kada je na suđenju dilerskoj skupini iz slučaja "Parangal" jedan optuženik zamalo fasciklom pogodio suca Zorana Kežića, na današnje suđenje pravosudni policajci su u raspravnu dvoranu optuženike doveli u lisičinama i tako vezane ostavili dio rasprave.

To je smetalo Jakši Cvitanoviću Cviku, koji je od suca zatražio da optuženicima omogući normalno praćenje suđenja jer u lisičinama ne mogu pregledavati spise koje su imali pred sobom te zapisivati natuknice, pa su im ih ubrzo skinuli.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem tajnog svjedoka - Luke 4, a kako je najavio sudac Zoran Matulović, čitat će se i prije dani iskazi tajnih svjedoka koji nisu dostupni sudu te iskazi svjedoka koji su u međuvremenu umrli.