VELIKA ZAPLIJENA

Brođaninu policija i carina pronašli gotovo 900 šteka prokrijumčarenih cigareta

05.02.2016 u 15:05

Bionic
Reading

Gotovo 900 šteka prokrijumčarenih cigareta te 135 kilograma duhana policija i carinici pronašli su u srijedu kod 46-godišnjeg Brođanina, koji je kazneno prijavljen zbog izbjegavanja carinskog nadzora i plaćanja trošarina, izvijestila je u petak slavonsko-brodska Policijska uprava

Nakon duže pripreme policija je u srijedu oko 14 sati izvan graničnog prijelaza zaustavila vozilo u kojem je pronađen prerađeni spremnik goriva. Pošto je zaustavila vozilo, u akciju je uključila i carinske službenike, potvrdio je za Hinu glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Antun Jakobović.

U skrivenom prostoru policajci i carinici pronašli su oko 1500 kutija cigareta (150 šteka) bez poreznih markica Ministarstva financija. Muškarac je uhićen zbog sumnje da je cigarete prokrijumčario iz Bosne i Hercegovine.

Provođenjem daljnje istrage policija je u kući i drugim prostorijama kojima se osumnjičenik koristi pronašla još 7470 kutija raznih vrsta cigareta (747 šteka) bez poreznih markica.

Osim toga, pronađeno je i devet vreća po 15 kilograma rezanog duhana. Pronađene cigarete i duhan predani su Carinskom uredu u Slavonskome Brodu do završetka slučaja.