STARI POLICIJSKI ZNANCI

Uhićeni lopovi koji su ukrali sliku iz katedrale

30.10.2009 u 12:27

Bionic
Reading

Uhvaćena su dvojica lopova koja su prije mjesec dana ukrala 15.000 kuna vrijednu umjetničku sliku iz Muzeja blaženoga Alojzija Stepinca, smještenog uz zagrebačku katedralu, izvijestila je danas zagrebačka policija

Riječ je o dvojici 56-godišnjaka, od ranije poznatih policiji po velikom broju kaznenih djela, uglavnom krađa. Drsku krađu dvojica lopova izvela su ujutro 24. rujna, i to tako što je jedan od njih pričao s časnom sestrom zaposlenom u Muzeju, a drugi je ukrao sliku i pobjegao.

Jedan od lopova potom je prodao sliku za 500 kuna 65-godišnjem vlasniku restorana Mikina klet u Tkalčićevoj ulici, koji ju je držao kod kuće. Protiv njega će biti podneseno posebno izvješće tužiteljstvu zbog kaznenog djela prikrivanja.

Policija nije željela otkriti kako je došla do dvojice 56-godišnjih lopova, od koji jedan u policijskom dosjeu ima 20-ak, a drugi 40-ak kaznenih prijava.

Slika koju su ukrali i jeftino prodali vlasništvo je 45-godišnjaka koji je umjetničko djelo izložio u Muzeju blaženoga Alojzija Stepinca, otvorenog prije dvije godine tik do zagrebačke prvostolnice, u dijelu nadbiskupske palače poznatijem kao kula Nebojan, gdje je Stepinac proveo dio života.