ULOVLJEN NAKON KRAĐE AUTOMOBILA

Pao dugogodišnji zatvorski bjegunac

Bionic
Reading

Dugogodišnji bjegunac iz kaznionice u Turopolju, Ante Kapulica (38) iz Zagreba zvani Doktor, rođen u Prisoju u BiH, uhićen je u srijedu navečer u Posušju u terencu Dodge Nitro, vrijednom gotovo 300.000 kuna, koji je u noći na srijedu ukraden iz automehaničarske radionice As Mario u Podstrani kraj Splita

Automobil je bio na popravku u radionici As Mario u Strožanačkoj ulici 1, a sumnja se da je Kapulica, inače po struci elektromehaničar, provalio tijekom noći i odvezao se Dodgeom direktno za Bosnu. Ukrao je usput i jedan mobitel te nekoliko komada specijalnog automehaničarskog alata.

Zasada još nije poznato je li imao suučesnika u teškoj krađi, no nakon krađe vrijednog Dodgea, izvršena je i provala u susjednu prodavaonicu građevinske opreme odakle je ukradeno tek oko 300 kuna.

Nakon prijavljene krađe, splitska policija alarmirala je kolege iz Zapadnohercegovačke policije da pojačaju patrole uz granicu. Budući da se radi o specifičnom modelu terenca, vrlo brzo je uočen na parkiralištu pred motelom CMA u Čitluku bb u Posušju. Kradljivcu je organizirana 'sačekuša' pa je uhićen čim je otvorio automobil i sjeo za upravljač.

Ispostavilo se da za njim PU Zagrebačka i Općinski sud Ivan Zeline tragaju još od od 23. svibnja 2006. kada je pobjegao iz kaznionice u Turopolju gdje je trebao odslužiti dvije kazne zbog teških krađa diljem Dalmacije te u Sv. Ivan Zelini i Čakovcu. Imao je dvije pravomoćne presude, jednu na 16 mjeseci, a drugu na devet mjeseci zatvora.

Prije nego je sproveden na izdržavanje kazne, uhićen je 26. siječnja 2006. pri pokušaju ulaska u Mađarsku. Županijski sud u Splitu za njim je raspisao potragu početkom prosinca 2005, a krajem istog mjeseca njegovo uhićenje zatraženo je i iz Sv. Ivan Zeline.

U Zatvor Split  dan nakon uhićenja dopratila ga je međimurska interventna jedinica, a naknadno je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa u Turopolju odakle je pobjegao i u bijegu uspješno proveo tri i pol godine, piše Slobodna Dalmacija.