ŠEST MESECI U ZATVORENOJ PSIHIJATRIJI

Presuda napadaču koji je bebu bacio iz kolica

28.10.2009 u 18:50

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Splitu danas je izrečena presuda Antoniju H. (32) iz Splita, koji će zbog nanošenja teških i za život opasnih ozljeda dvomjesečnome djetetu u travnju ove godine na Marjanu do pravomoćnosti presude ostati u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, a nakon toga šest mjeseci bit će u ustanovi zatvorenog tipa za osobe s duševnim smetnjama

Riječ je o muškarcu s paranoidnom shizofrenijom koji je u travnju na Marjanu iz kolica uzeo dojenče i bacio ga. Državno odvjetništvo teretilo ga je i za napad na policiju.

Kazneno je djelo počinio pod utjecajem halucinacija. Baš zato, stoji u optužnici, nije mogao shvatiti svoje postupke kad je nasrnuo na dijete i njegovu obitelj. Djetetovu majku, njezina brata i rođaka je srušio, ujaka pogodio kamenom, a zatim je prišao kolicima, uzeo dvomjesečno dijete, bacio ga na cestu i udario nogom, stoji u optužnici. Dojenčetu je pritom nagnječen mali i veliki mozak, imalo je prijelom tjemene kosti i nagnječenje pluća.

Poslije napada Antonio H. je pobjegao te skočio u more, a kada su onamo stigli policajci, opirao se i vikao. Na današnjem suđenju na završetku postupka optuženik je plakao te zahvaljivao što se dijete na kraju oporavilo.