Crna kronika AKCIJA POLICIJE

U Noći bez alkohola oduzeto 40 vozačkih dozvola

U policijskoj akciji Noć bez alkohola koja je u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena proteklog vikenda, 40 vozača upravljalo je motornim vozilom pod utjecajem alkohola te je toliko vozačkih dozvola i oduzeto

U noći sa 24. na 25. listopada, kontrolirano je ukupno 450 vozača. Od 246 vozača kod kojih je provedena kontrola na prisutnost alkohola, 40 ih je vozilo pod utjecajem alkohola. Kod 30 vozača utvrđena je koncentracija alkohola do 1,5 promila, dok ih je 10 vozilo s većom koncentracijom alkohola. Rekorder je 57-godišnji Bribirac, koji je vozio Toyotu u svom kraju, a napuhao je 3,1. Zanimljivo je da su među alkoholiziranim vozačima bile samo dvije žene, a četiri vozača su recidivisti. Broj alkoholiziranih vozača podjednak je u onih u dobi od 18 do 24 godine i onih od 24 do 30 godina.
Osnovni cilj akcije u prometu bio je prevencija teških prometnih nesreća i sprečavanje stradavanja na cestama Primorsko-goranske županije. Prigodne privjeske dobili su svi trijezni vozači.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još