TRAGEDIJA U ŠPANSKOM

Vojni djelatnik ubio suprugu i dijete, pa skočio u smrt

08.01.2016 u 12:56

  • +8

Tragedija u Španskom

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Muškarac koji je u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba. Prema nepotvrđenim informacijama, od ranije je poznat po obiteljskom nasilju, dok neki susjedi kažu da je bio miran obiteljski čovjek. Da je riječ o djelatnoj vojnoj osobi potvrdio je gostujući na HRT-u 4 načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general Drago Lovrić

'Upoznat sam sa slučajem, ali ne mogu ništa konkretno reći jer je istraga u tijeku', kazao je Lovrić. Dodao je da je državni odvjetnik koji je na terenu i koji je dao nalog vojnoj policiji jedini ovlašten za davanje izjava.

Pedestogodišnji muškarac, inicijala Ž. K. skočio je u 7,30 sati sa zgrade u Španskom i umro od ozljeda na putu do bolnice, a u njegovu stanu nađeni su mrtvi 31-godišnja žena i četverogodišnje dijete, izvijestila je na mjestu događaja zagrebačka policija. U stanu je ozlijeđena i 85-godišnja baka ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh, no o kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.

Prema pisanju medija Ž. K. je i od ranije poznat po obiteljskom nasilju, a navodno je nakon krvavog pohoda pokušao zapaliti stan. Suprugu i kćer navodno je ubio nožem i potom skočio sa zgrade.

Ovim povodom oglasio se i MORH, priopćivši da je jutros u Španskom smrtno stradao pripadnik Oružanih snaga RH, a u stanu su pronađene i dvije mrtve osobe.

'Riječ je o 50-godišnjem pripadniku OS RH, voditelju Odsjeka u Logističkom operativnom središtu Zapovjedništva za potporu, koji je bio u sastavu Oružanih snaga RH od 1996. godine', poručili su iz MORH-a, dodajući da se po nalogu Državnog odvjetništva provode izvidi i da je za davanje izjava ovlašten državni odvjetnik.

Postavlja se, međutim, pitanje je li unutar MORH-a došlo do propusta u nadzoru psihičkog zdravlja djelatnika.