SILOVAO I UBIO STANODAVKU

Monstrumu Bajriću 38 godina zatvora

26.10.2009 u 13:36

Bionic
Reading

Sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci, na čelu sa sutkinjom Đurđom Jovanić, dosudilo je danas jedinstvenu kaznu od 38 godina zatvora 23-godišnjaku Samiru Bajriću iz Velike Kladuše zbog krađe, silovanja i teškog ubojstva 40 godina starije Marije Ilijev

RIJEKA - Bajrić je 18. svibnja 2008. godine oko 22 sata izašao iz prizemlja obiteljske kuće u Viškovu, gdje je sedam dana živio s kolegom kao podstanar, uputio se na kat i pozvonio stanodavki Mariji Ilijev. Otvorila mu je vrata, on je ušao, zatvorio ih i nasrnuo na nju. Udarao ju je šakama u glavu i tijelo, oborio je na tlo, razodjenuo i silovao. Kako bi ju ušutkao, poderao je dio njezine pidžame i ugurao joj je u usta. Nastavio ju je stezati oko vrata i udarati po glavi.

Zadobila je brojne ozlijede, ogrebotine, prijelom grkljana te je naposljetku i preminula. Bajrić je njezino tijelo odvukao niz stepenice i ugurao u skučeni prostor ispod stepeništa. Pokrio ju je otiračima te se vratio na kat isprati krvave tragove. Zatim se uputio u Marijinu sobu, ukrao njezin zlatni nakit i bižuteriju kako bi policiju naveo da posumnja na pljačku. Strpao ga je u čarapu, presvukao se, zaključao kuću, bacio ključ u dvorište i odvezao se automobilom.

U obližnji kontejner za smeće bacio je krvavu odjeću, a čarapu s nakitom sakrio je u grmlje pored jednog kafića. Tada mu je pukla guma na automobilu, pa ju je promijenio. Automobil je parkirao u blizini obiteljske kuće u kojoj je počinio stravičan zločin, pješke došao do kuće i mrtav-hladan legao u krevet na spavanje. Ujutro ga je probudila policija i odvela na obavijesni razgovor. Bajrićev cimer je pušten nakon ispitivanja.

Za vrijeme brutalnog ubojstva Marijin 28-godišnji sin, s kojim je živjela, radio je noćnu smjenu. Kada se vratio, zatekao je stravičan prizor i pozvao policiju.