TALAČKA KRIZA KOD VARAŽDINA

Predao se dr. Zver, ranio četvero ljudi

Bionic
Reading

Dr. Davorin Zver danas u 20.30 sati predao se policiji te je bez upotrebe sredstava prisile sproveden u policijsku postaju Ivanec na obradu. Iz policije poručuju kako je obitelj zbrinuta te da su svi dobro. Prema neslužbenim informacijama s njim su se u kući nalazili njegova majka te žena i njihovo dvogodišnje dijete

VARAŽDIN - Članove obitelji koji su se nalazili u kući zbrinuli su policijski službenici, a po potrebi uključit će se i ostale službe, rekla je glasnogovornica varaždinskog PU-a Marina Kolarić. Drama u Zagorju trajala je još od ranog poslijepodneva. Napadač je bacio eksplozivne naprave na policijske službenike, sudskog ovršitelja, veterinara i bravara koji su došli na ovrhu pokretnina, uglavnom buldoga koje je uzgajao, vozila i drugih stvari. Među četiri ozlijeđene osobe su i policijski službenici.

Potom se zatvorio u kuću te je pucao na policajce, a mještani su čuli i rafalnu paljbu.

'Svi su ozlijeđeni na pretragama i, prema prvim informacijama, nikome život nije ugrožen', rekao je dežurni liječnik u Hitnoj kirurškoj ambulanti Opće bolnice Varaždin oko 17 sati.  Neslužbeno se doznaje da su dvije osobe lakše, a dvije teže ozlijeđene, ta da su svi su izvan životne opasnosti. U pregovore su popodne bili uključeni i pripadnici Specijalne policije iz Zagreba.

'Ubit će me!'

Davorina Zvera, koji se zatvorio u kuću, novinari Nove TV dobili su telefonom.  Zver im je rekao da će se predatisamo Novoj TV jer se boji da će ga policija upucati. Upozorili su ga da se može predati samo policiji, na što je Zver rekao da sepolicijske snage spremaju ubiti hrvatskog branitelja, izvještava Dnevnik.hr. 

Dr. Zver je dulje vrijeme dugovao navodno više desetaka tisuća eura pa je vjerovnik sudskim putem 'utjerao' dug. Ovršni postupak vodio se na temelju odluke Općinskog suda u Varaždinu - stalne službe u Ivancu, piše Večernji list.

'On je malo čudan, uzgaja pse, zmije i druge životinje te nikog nije puštao k sebi. Na ulaznim vratima stavio je napis da je zabranjen ulaz na posjed', rekao je Stjepan Kuserbanj, čiji je sin bravar pomagao u ovrsi.

Policija je blokirala sve prilaze u selo tako da su propuštali samo vozila Hitne pomoći i policije. Nije bio dopušten prolaz niti ljudima koji tu žive.

Davorin Zver

Dr. Zver specijalist je opće medicine i već dvadesetak godina živi u Ivancu. Isprva je radio u Domu zdravlja Ivanec. Za to se vrijeme potvrdio kao dobar liječnik dijagnostičar, ali i kao incidentna i ekscesna osoba.

Tijekom 90-ih godina bio je vrlo aktivan član HSLS-a, pa i predsjednik ivanečkog HSLS-a, te velik politički protivnik Ivića Pašalića, koji je u ivanečkom kraju započeo liječničku karijeru. Nakon kratkog pokušaja šarmiranja HDZ-a, koji ga nije želio 'pripustiti' u svoje redove, posve se politički pasivizirao.

Poznato je i da se svojedobno dr. Zver često verbalno i fizički obračunavao i s dr. Goranom Šarićem, koji je najprije radio u susjednoj ambulanti u Domu zdravlja Ivanec, a poslije kao liječnik u Kaznionici Lepoglava, gdje je pravomoćno osuđen zbog primanja mita od osuđenika.

Dr. Zver je svojedobno upisao i specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije, ali je, navodno, nikad nije završio.

Nakon što je u Domu zdravlja svoju ambulantu morao zatvoriti jer mu zbog premalog broja osiguranika nije pokrivala troškove, jedno je vrijeme radio kao liječnik u Kaznionici u Lepoglavi, a posljednjih nekoliko mjeseci bio je bez posla.

Dulje vrijeme živio je u stanu u centru, gdje je uzgajao engleske buldoge. I u stručnim kinološkim krugovima poznat je kao pasionirani uzgajivač te vrste pasa.

Zbog velikih pritužbi stanara zbog uznemiravanja prije nekoliko godina kupio je kuću na obližnjem Ribić Bregu te se posve posvetio uzgoju svojih ljubimaca. Rastavljen je, a jedno je vrijeme živio s egzotičnom ljepoticom, navodno iz Kine.