STIŽU HERCEGOVAČKI POLICAJCI

Knezović odbio dati iskaz policiji

21.10.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, potvrdio je da je u utorak u 15.40 u pratnji svog odvjetnika u prostorije kriminalističke policije PU zagrebačke došao Oliver Knezović, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica za kaznena djela ubojstva i pokušaja ubojstva u Širokom Brijegu 4. listopada, kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić

ZAGREB - Jučer poslijepodne izvršena je provjera identiteta te je vođen obavijesni razgovor tijekom kojeg je uhićenik odbio dati iskaz.

Nakon što je noć proveo u Jedinci za zadržavanje i prepratu PU zagrebačke, uhićeni Oliver Knezović će biti ponovno doveden u prostorije kriminalističke policije, gdje se očekuje dolazak i policijskih službenika Kantona Zapadna Hercegovina.

Po završetku izvidnih i policijskih radnji Oliver Knezović će temeljem raspisane međunarodne tjeralice biti doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Njegov branitelj, zagrebački odvjetnik Milenko Umičević očekuje da će se to dogoditi oko podneva te da će Knezović nakon razgovora kod istražnog suca izaći iz suda na Zrinjevcu kao slobodan čovjek. 'Nema nikakvog razloga da ga zadrže jer on, uz bosanskohercegovačko državljanstvo ima i hrvatsko i ne može biti izručen BiH', kazao je Umičević.

Prije predaje za Novu TV je rekao da nije kriv za smrt Vedrana Puljića i da je pucao u zrak. Kazao je da se protekla dva tjedna skrivao u planinama na području Jablanice u BiH te da je lako prešao hrvatsku granicu. Tvrdi da se predao nakon što je doznao da se za ubojstvo sarajevskog navijača sumnjiči policajac.

Predao se u Hrvatskoj jer smatra da će tu imati pošteno suđenje, ako za to, kako je rekao, uopće postoje argumenti.

Podsjetimo, prije predaje zagrebačkoj policiji Knezović je dao intervju za Novu TV u kojem je priznao da je uzeo pištolj te ispalio pet hitaca u - zrak.

'Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime, jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj', rekao je Knezović.

Tvrdi da su pucali svi. 'Vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo.'