Crna kronika ZAVRŠNE RIJEČI U INDEKSU 3

Profesor i voditeljica referade odbacili optužbe

Optuženici u slučaju Indeks 3 danas su na zagrebačkom Županijskom sudu počeli sa svojim završnim riječima, čime je suđenje za kupoprodaju ispita na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu ušlo u završnu fazu

Profesor Ekonomskog fakulteta Jadranko Grgona odbacio je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret ustvrdivši da od glavnog posrednika Milana Ćevida nikada nije primio novac ili neki drugi dar.

Isto je kazala i voditeljica studentske referade Julijana Ljubić optužena da se s posrednicima i nekim profesorima udružila kako bi većem broju studenata za novac omogućili prolaz na ispitima i da je u korist studenata prepravljala podatke u fakultetskim evidencijama.

Ćevid je inače priznao da je kao posrednik korumpirane profesore povezivao sa studentima koji su, po vlastitom priznanju, za ispite plaćali od nekoliko stotina do dvije tisuće eura. Suđenje se nastavlja 17. studenog, kada bi obranu mogla iznijeti bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić, jedna od devetero optuženih profesora.

Zbog korupcije, odnosno primanja i davanja mita, uz profesore je optuženo još 14 posrednika i studenata.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još