Crna kronika KRAJEM STUDENOG

Zagorec ponovno na sudu zbog Šporerove vikendice

Suđenje Vladimiru Zagorcu za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera trebalo bi na zagrebačkom Županijskom sudu početi 26. studenoga, doznaje se danas na sudu

Drugi postupak protiv umirovljenog generala, osuđenog za krađu dragulja iz Ministarstva obrane, vodit će sutkinja Rajka Tomerlin Almer koja je slučaj Šporerove vikendice preuzela 2007.

Za suđenje je bila potrebna i dozvola austrijskih vlasti jer su Zagorca Hrvatskoj izručili samo zbog 'afere dragulji'. Novo suđenje u 'slučaju Šporer' početkom srpnja zatražio je sam Zagorec, iako se ranije protivio postupku tvrdeći da je politički motiviran.

Takvu se odluku Zagorec, po riječima njegova odvjetnika Zvonimira Hodak, donio u namjeri da se slučaj Šporer 'skine s dnevnog reda' jer je uvjeren da su optužbe neutemeljene. Optužnica za Šporerovu vikendicu podignuta je još 2002. kada je i započelo suđenje, no u međuvremenu je predmet prošao kroz ruke četvero sudaca, a glavna je rasprava stalno počinjala ispočetka. Posljednji pokušaj novog početka suđenja bio je u siječnju 2007.

Uz Zagorca i Šporera na optuženičkoj će se klupi naći i umirovljeni general Matko Kakarigi, bivši Kakarigijev pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković i bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret.

Nakon pokretanja istrage u listopadu 2000. mediji su nagađali da je obnovom vikendice Šporer 'nagrađen' jer je, kao vijećnik tada oporbenog HSS-a, 'digao ruku' za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još