OPERACIJE CORAL I TANGO

U Sarajevu 15 uhićenih zbog organiziranog kriminala

08.10.2015 u 11:18

Bionic
Reading

Petnaest osoba uhićeno je u četvrtak ujutro na širem području Sarajeva u policijskoj akciji usmjerenoj protiv organiziranih kriminalnih skupina povezanih s nizom teških kaznenih djela, potvrdila je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA)

Više od stotinu policajaca SIPA-e raciju je izvelo na deset lokacija u sklopu operacija kodnog naziva 'Coral' i 'Tango'.
Prvooosumnjičeni čiji identitet nije naveden tereti se za poticanje na prostituciju dok su ostali uhićeni pod sumnjom da su počinili poreznu utaju, teške krađe, ugrožavanje sigurnosti i napad na službene osobe.

Uhićenja su rezultat višemjesečne policijske istrage koju je nadziralo tužiteljstvo Sarajevske županije koje je objavilo kako je jedan od privedenih Alen Čengić, vlasnik jednog od najpoznatijih sarajevskih restorana 'Park prinčeva' koji je pokušao privatizirati i nekadašnji hotel Holiday Inn.

Čengić je pod sumnjom da je organizator kriminalne skupine koja je počinila niz kaznenih djela povezanih s poslovanjem tvrtke Holiday resort.

Čengić i njegovi suradnici jedno su vrijeme djelovali kao vlasnici nekadašnjeg prestižnog sarajevskog hotela no njihov pokušaj preuzimanja proglašen je nezakonitim.