UKUĆANE SPASILO ČUDO

Kamena gromada sletjela na kuću

Bionic
Reading

Nedjeljni ručak u obitelji Nika Musladina umalo je završio kobno kad se na krov njihove kuće u naselju Ljubač kod Dubrovnika oko 14 sati sručila nekoliko tona teška kamena gromada s obližnjeg brda

DUBROVNIK - U vrijeme odrona u kući su osim domaćina bili njegova supruga i petero malodobne djece, a samo pukom srećom nitko od ukućana nije stradao.

Prema izjavama očevidaca, prije pada na krovište kuće golema stijena se kotrljajući raspala na tri do četiri manja dijela veličine bačava od stotinu litara. Još uvijek nije poznato je li uzrok odronu obilna kiša ili se teren rastresao zbog radova na pristupnoj cesti, kazali su uznemireni mještani.

Odmah po dojavi o nezgodi u Ljubaču, Županijski centar 112 Dubrovnik alarmirao je Javnu vatrogasnu postrojbu Dubrovački vatrogasci koja je izašla na teren.

Tijekom intervencije utvrđeno je da je gromada pri padu teško oštetila cijeli krov obiteljske kuće  te potpuno uništila obližnji svinjac i druge gospodarske objekte.

Kako Ljubač pripada Gornjim Selima u sastavu Grada Dubrovnika, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić je na poziv Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u nedjelju poslijepodne osigurala veliku građevinsku tendu kojom je prekriven krov kuće radi sprečavanja prodora kiše u unutrašnjost objekta.