UZBUNA ZBOG PLASTIČNOG PIŠTOLJA

Policijski prepad na tramvaj broj 14

24.12.2008 u 08:08

Bionic
Reading

Tri policijska vozila presrela su sinoć u 21 sat na Savskoj cesti tramvaj broj 14, zaustavili su promet, desetak naoružanih policajaca izletjelo je iz vozila, pretresli su tramvaj te su iz njega izvukli muškarca s pištoljem u ruci

Nepoznatom muškarcu u vidno alkoholiziranom stanju oduzet je pištolj, a pet policajaca prislonilo ga je na zid i pretreslo. Izgledalo je kao da je čovjek velika prijetnja, ali ispostavilo se da je riječ o pijanom građaninu koji se u tramvaju vozio s plastičnim pištoljem u ruci, otkriva Jutarnji list.

Direktor ZET-a Ivan Tolić otkrio je da su putnici na tramvajskoj stanici ispred Cibonina tornja primijetili čovjeka s pištoljem te su to dojavili vozaču.

'Vozač je o tome obavijestio centralu ZET-a, koja je pozvala policiju. Tako je policija sustigla tramvaj', kazao je Tolić za Jutarnji. 'Naoružani' putnik u tramvaju navodno nije nikome prijetio, ali odskakao je od ostalih putnika jer nije dobro održavao ravnotežu.

'Odvezli su ga u Psihijatrijsku bolnicu u Vrapču. Bio je to plastični pištolj, a čovjek je imao 2,5 promila alkohola u krvi', rekao je Tolić te zaključio da je 'sve dobro što se dobro svrši' i da su svi dobro reagirali.