PROMETNA NESREĆA

Poznate okolnosti pogibije gradonačelnika Gline

23.09.2015 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon obavljenog očevida, koji je trajao sinoć do kasno u noć, Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je okolnosti jučerašnje prometne nesreće u kojoj je kao suvozač smrtno stradao glinski gradonačelnik Milan Bakšić (54)

Na križanju Frankopanske i Vukovarske ulice u Glini 51-godišnji vozač osobnog automobila sisačke registracije, koji je vozio dvije osobe, na raskrižju nije propustio sva vozila iz Vukovarske ulice, koja su imala prednost pa je u lijevi bočni dio njegovog automobila udario teretni automobil s priključenom poluprikolicom, kojim je upravljao 33-godišnjak.

Od siline udarca, a kamion je osobni automobil gurao dvadesetak metara, vozač i suvozač su zadobili teške, a drugi putnik (36) lakše tjeledne ozljede.

Milan Bakšić je unatoč trosatnim nastojanjima liječnika sisačke Opće bolnice da mu spade život, podlegao ozljedama, a vozač, kojem je pomoć takošer pružena u sisačkoj bolnici, izvan je životne opasnosti.

Oba vozača koji su sudjelovali u nesreći su alkotestirani i utvrđeno je da nisu bili pod utjecajem alkohola. Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 51-godišnjeg vozača osobnog automobila biti će podnesena kaznena prijava

Bakšić (HSLS) prvi je put došao na čelo grada 2011. godine, a prije ulaska u politiku bio je uspješan poduzetnik.