ŠESTERO OZLIJEĐENIH

Eksplozija i požar na Vrbanima, stanare skidali s balkona

28.08.2015 u 20:03

  • +4

Eksplozija na Vrbanima

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

U stanu u zgradi na zagrebačkim Vrbanima, na adresi Siječanjska ulica 2, u 15.55 sati došlo je do snažne eksplozije plinske boce, nakon čega je izbio požar. Mlađi muškarac teže je opečen, a lakše je ozlijeđeno još petero ljudi, koji su se nagutali dima te su završili na Hitnoj

Među ozlijeđenima bilo je i djece, ali i jedan vatrogasac, doznaje se u zagrebačkoj policiji i javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Dojavu o požaru u Siječanjskoj ulici vatrogasci su zaprimili u 16 sati, a na mjesto nesreće uputili su se sa sedam vozila i 23 vatrogasca, koji su dvije osobe dizalicom spustili s balkona, a još dvije izvukli iz stana.

Ozlijeđeni vatrogasac je dehidrirao, a ostali lakše ozlijeđeni nagutali su se dima pa ih je zbrinula hitna pomoć, rečeno je Hini u zagrebačkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Dvoje ozlijeđenih hospitalizirano je u bolnicama Sestara milosrdnica te na Sv. Duhu.

Na licu mjesta došla je i Hitna pomoć te policija, a pristup ulazu bio je privremeno onemogućen. Požar je ugašen, no stanari su još u šoku.

'Bila sam na u svom stanu na 4. katu kad je odjednom nešto grunulo i počeo je ići dim. Otvorila sam ulazna vrata i vidjela sam samo gusti crni dim kroz koji se uopće nije moglo ići. Pobjegla sam na balkon gdje sam čekala da dođu vatrogasci', ispričala je jedna očevitkinja za 24sata koju su vatrogasci spustili dizalicom.